Linkovi

SAD: Slabiji rast ekonomije u drugom kvartalu


I u ovom kvartalu rast američke ekonomije je slab
I u ovom kvartalu rast američke ekonomije je slab

Vlada je saopštila da je američka ekonomija u drugom kvartalu rasla po stopi od 1,3 odsto što je manje od ranijih predvidjanja od 1,7 odsto

Američka vlada je saopštila da je ekonomija u drugom kvartalu napredovala sporijim tempom nego što se ranije verovalo. Vlada je danas saopštila da je američka ekonomija u drugom kvartalu rasla po stopi od 1,3 odsto što je manje od ranijih predvidjanja od 1,7 odsto.

U odvojenom izveštaju, navedeno je da je broj porudžbina za trajne industrijske proizvode u avgustu znatno opao, što je novi znak da se industrijska proizvodnja smanjuje.

Sjedinjene Države su najveća ekonomija na svetu, ali se bore da izadju iz recesije 2008. godine, koja je najteža ekonomska kriza od velike depresije 1930-ih godina.

Stanje američke ekonomije je centralno pitanje predsedničke izborne kampanje u zemlji. Mnogi birači krive predsednika Baraka Obamu za spori tempo oporavka, što bi moglo da dovede u pitanje njegov reizbor. Predsednikov republikanski protivnik Mit Romni ističe da je Obamina ekonomska politika neuspešna i da bi on mogao, tokom naredne 4 godine, da otvori 12 miliona novih radnih mesta.

Uprkos tome podrška predsedniku Obami medju registrovanim biračima, kao i podrška načinu na koji obavlja svoju dužnost, premašuju 50 odsto.
XS
SM
MD
LG