Linkovi

Hejgel: Neophodna smanjenja u budžetu


Načelnik Združenog generalštaba američke vojske Martin Dempsi (L) i sekretar za odbranu Čak Hejgel tokom pretresa na Kapitol hilu
Načelnik Združenog generalštaba američke vojske Martin Dempsi (L) i sekretar za odbranu Čak Hejgel tokom pretresa na Kapitol hilu

Sekretar za odbranu svedočio je danas pred Odborom za oružane snage Predstavničkog doma

Američki sekretar za odbranu Čak Hejgl kaže da predlog budžeta predsednika Baraka Obame pomaže da se nastavi sa tranzicijom od "sile koja je fokusirana na suprotstavljanje pobunama" ka sili koja je sposobna da izvede "široki spektar akcija širom sveta".

Hejgel je svedočio pred Odborom za oružane snage Predstavničkog doma, gde je još rekao da će predloženi budžet zaštiti prioritete administracije u Aziji kroz poteze, kao što je između ostalog i ponovno razmeštanje jedinica marinaca u Australiji.

Hejgel je takođe rekao da budžet štiti od povećane pretnje sajber-terorizma. Sekretar za odbranu rekao je da se budžetom predviđa malo povećanje plate za vojnike, povećanje cena zdravstvene zaštite i sredstva za zatvaranje baza, koje će dugoročno uštedeti novac Pentagonu - što su sve predlozi nepopularni kod mnogih članova Kongresa.

Hejgel je naglasio da su sva smanjenja neophodna da bi se zadržale dugoročne koristi bez dramatičnog smanjenja "veličine ili borbene gotovosti vojne sile".
XS
SM
MD
LG