Linkovi

SAD inteziviraju napade na ID


General Džozef Danford, načelnik združenog generalštaba oružanih snaga SAD na Kapitol hilu, 27. oktobar 2015.
General Džozef Danford, načelnik združenog generalštaba oružanih snaga SAD na Kapitol hilu, 27. oktobar 2015.

Načelnik združenog generalštaba oružanih snaga SAD, rekao je na pretresu o američkoj vojnoj strategiji na Bliskom istoku da "niko nije zadovoljan dosadašnjim napretkom".

Sjedinjene Države su saopštile da intenziviraju vazdušne napade na ciljeve Islamske države u Siriji i Iraku, jer su visoki američki vojni lideri danas priznali zakonodavcima da Vašington nailazi na probleme u borbi sa tom pobunjeničkom grupom.

General Džozef Danford, načelnik združenog generalštaba oružanih snaga SAD, rekao je na pretresu o američkoj vojnoj strategiji na Bliskom istoku da "niko nije zadovoljan dosadašnjim napretkom".

Sekretar za odbranu Ešton Karter je u Senatskom odboru za oružane snage izjavio da je "razočaran" neuspehom programa u koji je uloženo 500 miliona dolara, a čiji je cilj bio da se da se obuče umerene pobunjeničke snage u Siriji za borbu protiv Islamske države.

Sjedinjene Države su prekinule taj program ranije ovog meseca, posle obuke malog broja vojnika. Umesto toga, Karter je rekao da su Sjedinjene Države intenzivirale vazdušu kampanju protiv Islamske države u nadi da će smanjiti teritoriju koju ta grupa drži u oblasti Raka, na severu Sirije, inače sedištu svojih operacija.

XS
SM
MD
LG