Linkovi

Obama i Romni nastavili kampanju


Predsednik Obama se rukuje sa pristalicama u Portsmutu, u Nju Hempširu, 7. septembar 2012.
Predsednik Obama se rukuje sa pristalicama u Portsmutu, u Nju Hempširu, 7. septembar 2012.

Američki predsednički kandidati posetili države za koje se smatra da će imati ključnu ulogu na novembarskim izborima

Dan pošto je zvanično prihvatio nominaciju demokratske stranke za reizbor predsednik Obama je započeo trodnevnu turneju tokom koje će posetiti više država.
Na skupu u Portsmutu u Nju Hempširu, Obama je ponovio glavne poruke iz svog sinočnjeg govora na nacionaoj konvenciji demokratske stranke. Obama je rekao da će američii birači biti suočeni sa "jasnim izborom" kada izadju na birališta u novembru - "izborom izmedju dva različita puta za Ameriku".

Obama je pozvao Amerikance da pruže podršku njegovoj politici za koju je rekao da će dovesti do otvaranja novih radnih mesta i obnove ekonomije na snažnijim osnovama. On je rekao da se takmiči za drugi mandat kako bi "dovršio svoj posao i učvrstio napredak koji je zemlja postigla".

Predsednički kandidat republikanske stranke Mit Romni je za to vreme vodio kampanju u Ajovi, na američkom srednjem zapadu, gde je poručio da predsednik Obama nije ispunio svoja obećanja i da njegova politika nije bila uspešna. Romni je dodao da će mu njegovo iskustvo u biznisu omogućiti da daleko efikasnije doprinese oporavku ekonomije nego predsednik Obama.
XS
SM
MD
LG