Linkovi

Avganistan: Smrtonosni napad insajdera


Američki sekretar za odbranu, Čak Hejgel u Kabulu u Avganistanu
Američki sekretar za odbranu, Čak Hejgel u Kabulu u Avganistanu

U napadu avganistanskog policajca u pokrajini Vardak poginula su dva američka vojnika i nekoliko pripadnika avganistanskih snaga

Funkcioneri NATO-a u Avganistanu kažu da je u napadu u pokrajini Vardak u istočnom delu zemlje, koji je po svemu sudeći počinio pripadnik avganistanskih snaga bezbednosti, poginula dva američka i nekoliko avganistanskih vojnika. Navodi se da je napadač verovatno bio avganistanski policajac.

U međuvremenu, nadomak Kabula, američki vojnici su ubili dvojicu avganistanskih civila čije se vozilo približilo američkom konvoju. Predstavnik američke vojske je izjavio da Avganistanci nisu poslušali naređenje da se zaustave.

Portparol avganistanskog Ministarstva unutrašnjih poslova je izjavio za agenciju Asošijeted pres da su žrtve radile u kompaniji koja popravlja policijska vozila. Oficir američke Armije na licu mesta je izjavio novinarima da zajedno sa avganistanskim funkcionerima ispituje šta se tačno dogodilo.

U medjuvremenu, američki sekretar za odbranu, Čak Hejgel, otputovao je iz Avganistana nakon prve posete koja je bila u senci spornog govora avganistanskog predsednika Hamida Karzaija i bezbednosnih incidenata koji su doveli do otkazivanja Hejgelove jučerašnje konferencije za za novinare sa predsednikom Avganistana.
XS
SM
MD
LG