Linkovi

Klinton: Saradnja uprkos preprekama


Avganistanski ministar inostranih poslova Zalmai Rasul i državna sekretarka Hilari Klinton na konferenciji za novinare u Vašingtonu

Sjedinjene Države saopštile su da su posvećene Avganistanu i da se predaja bezbednosnih dužnosti odvija prema planu, uprkos nedavnim incidentima

Državna sekretarka Hilari Klinton rekla je da će, uprkos preprekama u poslednjih nekoliko mjeseci i teškom periodu koji predstoji, dvije zemlje sarađivati kako bi osigurale bezbjednu budućnost za avganistanski narod.

Na konferenciji za novinare sa avganistanskim šefom diplomatije Zalmaijem Rasulom, Klinton nije precizirala o kojim preprekama je riječ, ali su pripadnici međunarodnih snaga nedavno bili mete niza napada svojih avganistanskih kolega. Rasul je naglasio da je njegova zemlja u potpunosti posvećena “podnošenju zajedničkih žrtava” i suočavanju sa budućim izazovima.

Avganistanski ministar i državna sekretarka objavili su početak rada američko-avganistanske bilateralne komisije koja će implementirati Sporazum o strateškom partnerstvu, potpisan u maju ove godine. Sporazumom se utvrđuju odnosi dvije zemlje nakon povlačenja američkih snaga iz Avganistana 2014. godine.
XS
SM
MD
LG