Linkovi

Kastro izbegao smrtnu kaznu


Arijel Kastro priznao krivicu za otmicu tri žene kako bi izbegao smrtnu kaznu
Arijel Kastro priznao krivicu za otmicu tri žene kako bi izbegao smrtnu kaznu

Amerikanac Arijel Kastro, koji je optužen da je oteo tri žene, držao ih u svojoj kući i zlostavljao, priznao krivicu i pristao na doživotnu zatvorsku kaznu plus hijadu godina.

Amerikanac iz Klivlenda, u saveznoj državi Ohajo, optužen da je u svojoj kući deset godina držao zatočene tri žene, priznao je krivicu, čime je ujedno pristao na doživotnu kaznu zatvora plus 1.000 godina, ali je tužilaštvo u zamenu za to priznanje odustalo od smrtne kazne.

Nekadašnji vozač školskog autobusa Arijel Kastro pojavio se pred sudom u Klivlendu u narandžastoj zatvorskoj uniformi i sa bradom, a zatim priznao krivicu po svih 937 tačaka optužnice, među kojima su stotine navoda da je oteo, maltretirao i silovao žene, dok jedan od njih nije pobegla početkom maja, posle čega je policija oslobodila preostale dve.

Jedan od tri žene rodila je dovojčicu dok se nalazila u zatočeništvu, dok je druga imala pobačaj pošto ju je 53-godišnji Kastro pretukao dok je bila trudna.

Kastro je odgovorio na brojna pitanja sudije i između ostalog rekao da je znao šta ga čeka kada je uhapšen.

Nijedna od tri žene otete između 2002. i 2004 - Amanda Beri, Đina DeHesus i Mišel Najt nisu prisustvovale saslušanju. One su nedavno objavile video snimak u kome se zahvaljuju građanima Klivlenda na podršci. Sudija je najavio da će formalna presuda Kastru biti izrečena sledeće nedelje.
XS
SM
MD
LG