Linkovi

Ban ohrabren odlučnošću Beograda i Prištine


Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban ki-Mun

Generalni sekretar UN je, kako se navodi u saopštenju, pozvao obe strane da ostanu posvećene postizanju sporazuma na osnovu međusobno prihvatljivih rešenja

Generalnog sekretara Ujedinjenih nacija, Bana Ki-muna, „ohrabruju rešenost i odlučnost vođstva u Beogradu i Prištini da postignu suštinski napredak u kontekstu dijaloga uz posredovanje visoke predstavnice Evropske unije Ketrin Ešton“.

U saopštenju Banovog portparola se navodi da generalni sekretar „poziva obe strane da ostanu posvećene postizanju sporazuma na osnovu međusobno prihvatljivih rešenja“. On naglašava „važnost uspešnog dogovora za postizanje stabilne i prosperitetne evropske budućnosti Zapadnog Balkana“.

Prema danas izdatom saopštenju, generalni sekretar podstiče obe strane da „preostale etape pregovora vode uz hrabrost za kompromis i odlučnost da se u regionu uspostavi trajna stabilnost“.

Generalni sekretar, kako se navodi u saopštenju njegovog portparola, „s nestrpljenjem očekuje da sa stranama razmotri postignuti napredak u Njujorku“, u vreme redovnog sastanka Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija posvećenog situaciji na Kosovu, posle važne naredne runde razgovora u Briselu, 20. marta.
XS
SM
MD
LG