Linkovi

Klinton: Jedinstvom protiv terorizma


Državna sekretarka Hilari Klinton govori na Klintonovoj globalnoj inicijativi

Državna sekretarka je naglasila da jedinstvo svetskih lidera u borbi protiv terorizma ima ključni značaj jer, kako je objasnila, teroristi ulažu velike napore da nas podele

Američka državna sekretarka Hilari Klinton kaže da svet treba da se udruži i pomrsi račune ekstremistima koji pokušavaju da podriju razvoj demokratije u državama na severu Afrike i Bliskom istoku.

Ona je to rekla u Njujorku na Klintonovoj globalnoj inicijativi, godišnjem forumu posvećenom svetskoj politici koji vodi njen suprug, bivši američki predsednik Bil Klinton. Državna sekretarka je naglasila da jedinstvo svetskih lidera u borbi protiv terorizma ima ključni značaj, jer - kako je objasnila - "teroristi u svetu ulažu velike napore da nas podele".

Ona je dodala da zemlje usmerene na razvoj svojih ekonomija i državnih institucija, a ne na "potpirivanje nevolja", postižu napredak u svetskoj zajednici. Šefica američke diplomatije se u Njujorku sastala sa nekoliko svetskih lidera koji su došli na godišnje zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
XS
SM
MD
LG