Linkovi

Ukrajina: Pobunjenici ubili jednog vojnika


Ukrajinski vojnici razmeštaju oružje na obali Azovskog mora
Ukrajinski vojnici razmeštaju oružje na obali Azovskog mora

Međunardoni posmatrači tvrde da se krhko primrje krši svakodnevno, ali da otvaranje vatre nije toliko intenzivno kao ranije...

Ukrajina je saopštila da je jedan od njenih vojnika ubijen, dok je sedam ranjeno u najnovijim sukobima između vladinih snaga i proruskih separatista koji se bore za kontrolu u istočnom delu zemlje.

Portparol ukrajinske vojske Oleksandr Motuzjanjuk optužio je pobunjenike za eskalaciju vatre protiv vladinih snaga u poslednja 24 sata, čime prete krhkom primirju postignutom u februaru. Motuzjanjuk je rekao da su napadi uglavnom koncenrisani u u oblasti oko aerrdroma u Donjecku i okolini Marijupolja, grada na obali Azovskog mora, koji je i dalje pod kontrolom vlade u Kijevu.

Međunardoni posmatrači tvrde da se granatiranje nastavlja svakodnevno, uprkos primirju, ali da otvaranje vatre nije toliko intenzivno kao ranije. Više od 6.000 civila, separatista, vojnika ubijeno je u skobima, koji traju više od godinu dana.

U najnovijem dokumentarnom filmu ruske državne televizije, koji se bavi njegovom 15-godišnjom vladavinom, predsednik Vladimira Putina je branio aneksiju Krima od strane Moskve, rekavši da je time ispravljena istorijska nepravda.

"To se nije dogodilo zato što Krim ima stratešku važnost u oblasti Crnog mora", rekao je Putin, "Već zato što to ima elemente istorijske pravde. verujem da smo uradili pravu stvar i ne kajem se ni zbog čega".

XS
SM
MD
LG