Linkovi

Povratak Amerikanaca koje je oslobodila Severna Koreja


LUNDI.&nbsp;La procureure de la Cour pénale internationale, Fatou Bensouda, a annoncé l&#39;ouverture d&#39;un examen préliminaire, étape préalable à une enquête, sur les violences commises au Burundi depuis avril 2015.<br />
<br />
<a href="http://www.voaafrique.com/a/ouverture-d-un-examen-preliminaire-sur-les-violences-au-burundi/3301261.html" target="_blank">LIRE NOTRE ARTICLE ICI.&nbsp;</a><br />
<a href="http://www.voaafrique.com/p/5980.html" target="_blank">RETROUVER NOTRE DOSSIER SUR LE BURUNDI LÀ.</a>
LUNDI.&nbsp;La procureure de la Cour pénale internationale, Fatou Bensouda, a annoncé l&#39;ouverture d&#39;un examen préliminaire, étape préalable à une enquête, sur les violences commises au Burundi depuis avril 2015.<br /> <br /> <a href="http://www.voaafrique.com/a/ouverture-d-un-examen-preliminaire-sur-les-violences-au-burundi/3301261.html" target="_blank">LIRE NOTRE ARTICLE ICI.&nbsp;</a><br /> <a href="http://www.voaafrique.com/p/5980.html" target="_blank">RETROUVER NOTRE DOSSIER SUR LE BURUNDI LÀ.</a>

Kenet Bae i Metju Tod Miler sinoć su doputovali u jednu vojnu bazu u saveznoj državi Vašington.

Oni su leteli u pratnji direktora američke Nacionalne obaveštajne službe Džejmsa Klapera, koji je radio na njihovom oslobodjenju.

Baea je sačekala porodica uključujući njegovu majku. Ona je za korejski servis Glasa Amerike ranije tokom dana izjavila da je dugo čekala ove vesti i da nije mogla da poveruje kada ju je Stejt department juče kontaktirao.

Tokom kratke konferencije za štampu u toj vojnoj bazi, Kenet Bae je izrazio zahvalnost onima koji su ga podržavali podizali mu raspoloženje i nisu ga zaboravili.

Korejsko američki misionar Bae je u pritvoru od 2012. pod optužbom za anti-vladine aktivnosti dok je vodio grupu turista.

Milera je takodje sačekala porodica. On je bio u zatvoru od aprila zato što je pocepao svoju turističku vizu na aerodromu u Pjongjangu i tražio azil.

Njih dvojica su bili poslednji Amerikanci u pritvoru u Severnoj Koreja koju medjunarodna zajednica optužuje za široko rasprostranjena kršenja ljudskih prava.

Nisu poznate tačne okolnosti pod kojima su ovi Amerikanci pušteni na slobodu.

XS
SM
MD
LG