Linkovi

Protestni skup u Kijevu


Pro-EU protest u Kijevu
Pro-EU protest u Kijevu

Lider stranke Udar Vitali Kličko rekao je kako vlada veruje da će protesti nestati sami od sebe, ali da se to nikada neće dogoditi

Desetine hiljada Ukrajinaca danas su se pridružile protesnom skupu u Kijevu pozivajući na ostavku vlade. Ogroman broj gradjana okupio se na Trgu nezavisnosti da bi čuli govore vodećih opozicionih lidera.

Lider stranke Udar Vitali Kličko je, toplo pozdravljen od strane prisutnih, rekao kako vlada veruje da će protesti nestati sami od sebe, ali da se to nikada neće dogoditi, jer okupljeni razumeju da moraju biti sprovedene reforme i da je jedini način da se to postigne promena vlade. Nakon toga lider opozicione Stranke slobode, Oleg Tjanjbok je rekao da je Janukovič prodao zemlju Rusiji.

Uprkos dvomesečnim protestima, Janukovič se, kako izgleda, još čvrsto drži vlasti. Njegovi saveznici kontrolišu parlament dok su mu bezbednosne snage i dalje lojalne.

Medjutim, ukoliko Janukovč ne bude bio u stanju da pokaže da ruska pomoć pomaže ekonomiju i životni standard, biće mu teško da ponovo osvoji pobedu na slobodnim i pravednim izborima 2015.
XS
SM
MD
LG