Linkovi

Ukrajina: Bezbednosne snage se povlače


Policija tokom noći napala demonstrante u Kijevu
Policija tokom noći napala demonstrante u Kijevu

Policija je tokom sukoba pendrecima pokušavala da otera učesnike protesta dalje od te zgrade.

Bezbednosne snage su se udaljile od demonstranta na centralnom trgu u Kijevu posle sukoba u blizini gradske većnice tokom noći i jutros. Policija je tokom sukoba pendrecima pokušavala da otera učesnike protesta dalje od te zgrade.

Pomoćnica državnog sekretara Viktorija Nuland danas se sastala sa ukrajinskim predsednikom Viktorom Janukovičem i potom rekla novinarima da je ukrajinskom predsedniku poručila da su takvi sukobi neprihvatljivi.


„Apsolutno sam mu jasno stavila do znanja da je ono što se dogodilo prošle noći, u pogledu bezbednosti, apsolutno nedopustivo u jednoj evropskoj, demokratskoj državi.“

Viktorija Nuland je izrazila optimizam da je rešenje na domak ruke, rekavši novinarima da Janukovič „zna šta treba da uradi.“

Viktorija Nuland je danas delila sendviče demonstrantima i policiji na trgu nezavisnosti u Kijevu nakon sinoćnjeg sukoba izmedju demonstranata i specijalaca.

Kada ih je policija napala demonstranti su ih dočekali vodom iz šmrkova. Policijski autobusi su kasnije, kako se izveštava, napustili taj deo grada.

Nekoliko sati pre toga, bezbednosni agenti su ušli u kamp demonstratana na trgu i pocepali šator koji su oni podigli. *
XS
SM
MD
LG