Linkovi

Ugašen požar u Carskoj Bari, uhapšen osumnjičen


Posle gašenja požara u Carskoj Bari i hapšenja osumnjičenog, ostaje da se proceni šteta (Foto: Reuters)

Vatrogasci, meštani i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz okoline Zrenjanina uspeli su kasno sinoć da ugase požar, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova iz tog grada uhapsili su M. T. (81), zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo oštećenje životne sredine.

Osumnjičeni iz Beograda tereti se da je 14. oktobra izazvao požar na svojoj parceli koji se potom proširio na više stotina hektara trske, trave i niskog rastinja u Specijalnom rezervatu prirode Carska Bara u mestu Ečka kod Zrenjanina, rečeno je u saopštenju MUP.

U požaru koji je ugašen sinoć nije bilo povređenih. U gašenju je učestvovalo 26 vatrogasaca spasilaca sa devet vozila, kao i pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Zrenjanina.

Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden tužilaštvu.

Više od 800 hektara šuma, njiva i prostora zaštićenog rezervata prirode "Carska bara" zahvatio je juče požar zbog paljenja strnjišta. Jak vetar je otežao gašenje požara u ataru Stajićeva, Perlezu i Belom Blatu.

Specijalni rezervat prirode "Stari Begej – Carska bara" nalazi se na 17 km južno od Zrenjanin i stanište je mnogih ptica i životinja, ali I razonoda za ribolovce i orintologe. Ekipe će izaći na teren da procene razmeru štete koja je naneta ovom močvarnom pordučju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG