Linkovi

UEFA novčano kaznila Crnu Goru i Kosovo zbog ispada navijača


Sukob navijača Crne Gora sa obezbeđenjem tokom utakmice Kosovo - Crna Gora u okviru kvalifikacija za EURO 2020. u Prištini (Foto: AP/Visar Kryeziu)

Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) kaznila je fudbalske saveze Crne Gore i Kosova novčanim kaznama od 15.000 odnosno 5.000 eura zbog navijačkih izgreda na kvalifikacionom meču dvije reprezentacije za EURO 2020 Kosovo - Crna Gora, koji se odigran u Prištini prošlog mjeseca, saopšteno je iz UEFA.

Na zvaničnom sajtu evropske "kuće fudbala" saopšteno je da je Fudbalski savez Crne Gore novčano kažnjen po dva osnova - zbog sukoba navijača Crne Gore sa navijačima domaće selekcije (10 hiljada eura) i zbog gađanja protivničkih navijača (pet hiljada eura).

Snimak sa zvaničnog sajta UEFA o kaznama za fudbalske saveze Kosova i Crne Gore
Snimak sa zvaničnog sajta UEFA o kaznama za fudbalske saveze Kosova i Crne Gore


UEFA je saopštila da je i Fudbalski savez Kosova kažnjen sa 5.000 eura zbog ubacivanja objekata u teren na istoj utakmici.

Kazna UEFA uslijedila je nakon incidenata uoči i tokom utakmice Kosovo -Crna Gora, kada se grupa crnogorskih navijača sukobila sa obezbjeđenjem utakmice, koju je domaći sastav riješio u svoju korist 2:0, što je izazvalo bijes navijača Kosova.

Crnogorski mediji podsjećaju da je najnovija kazna jedna u nizu koje je u posljednjih nekoliko godina, zbog navijačkih incidenata, UEFA izrekla Fudbalskom savezu Crne Gore.

Ranije je FSCG kažnjavan prije četiri godine zbog incidenta na kvalifikacionoj utakmici za SP 2018 protiv Rusije, kada je domaći navijač bakljom u glavu ruskog golmana, kao i zbog rasističkog skandiranja na račun tamnoputih fudbalera Engleske u nedavno završenom ciklusu kvalifikacija za EURO 2020.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG