Linkovi

Ubistva policijaca u Iraku i Avganistanu


Pripadnici iračke federalne policije
Pripadnici iračke federalne policije

U predgrađu Bagdada napadači ubili pripadnika anti-terorističke policije i njegovu porodicu, u pokrajini Fara stradao komandir policije

Vlasti u Iraku saopštile su da su naoružani napadači upali u kuću pripadnika specijalne anti-terorističke policije u predgrađu Bagdada, i ubili i njega i njegovu porodicu.

Zvaničnici navode da su napadači umsrtili administratora distrikta al-Rašid, ali i njegovu suprugu i dvoje dece, kao i najmanje jednog pripadnika obezbeđenja.

U Basri, lučkom gradu na jugu zemlje, policija je saopštila da su naoružani napadači ubili jednog sunitskog sveštenika.

U jučerašnjoj seriji bombaških napada čija meta su bili sunitski muslimani, stradalo je 70 osoba, tako da je strah od povratka sektaškog konflikta u Iraku bn aveoma visokom nivou.

Zaseda u pokrajini Fara


Istovremeno, u Avganistanu, komandir policije u pokrajini Fara ubijen je u napadu koji su izveli za sada nepoznati počinioci.

Zvaničnici navode da se Abdul Gani nalazio u blizini svoje kuće, kada su ga kasno sinoć iz vatrenog oružja usmrtili napadači.

Niko međutim nije priveden u vezi sa ovim slučajem.

Agencija Asošijeted pres navodi izjavu lokalnog zvaničnika, portparola pokrajine Abdul Rahmana Zavandaija koji je rekao da je Gani predvodio obračun sa pobunjneicima u svom distriktu Kaki Safad, i da je doprineo ubistvu i hapšenju nekoliko talibanskih vođa, što ga je i učinilo metom talibanskih napada.
XS
SM
MD
LG