Linkovi

Tuniske vlasti tragaju za saučesnicima


U Tunisu traje potraga za potencijalnim saučesnicima u vezi sa masovnim ubistvom u jednom letovalištu u kojem je stradalo 38 turista.

Predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova Muhamed Ali Arui je danas rekao novinarima da su funkcioneri sigurni da je, mada je samo jedan tuniski ekstremista izveo napad, on imao podršku.

Mnogi od ubijenih su Britanci, dok su drugi državljani Nemačke, Irske, Belgije i Portugala.

Tunis će do srede poslati 1.000 dodatnih pripadnika policije u turističke objekte i na plaže, a premijer Habib Esid je istakao da će oko 80 džamija poznatih po radikalnim propovedima biti zatvoreno.

Islamska država je preuzela odgovornost za napad u Tunisu, kao i za samoubilački bombaški napad na džamiju u Kuvajtu i smrtonosni napad na hemijsku fabriku Francuskoj.

Britanski premijer Dejvid Kameron je sinoć napisao u Dejli telegrafu da svet mora bolje da odgovori na terorizam, uključujući jačanje policijskih i bezbednosnih službi, suprostavljanje ekstremističkoj propagandi na internetu i podršku vladama u zemljama poput Iraka, Sirije i Libije gde su ekstremisti iskoristili nemire.

XS
SM
MD
LG