Linkovi

Tužilaštvo za organizovani kriminal i BIA istražuju ubistvo Ognjanovića


Advokati okupljeni ispred Višeg suda u Beogradu

Tužilaštvo za organizovani kriminal preuzelo je od Višeg javnog tužilaštva u Beogradu istraživanje slučaja ubistva advokata Dragoslava Ognjanovića, a u istragu je uključena Bezbednosno informativna agencija, izjavio je predsednik Advokatske komore Beograd Jugoslav Tintor.

Tintor je na skupu beogradskih advokata ispred Višeg suda, gde ih se okupilo nekoliko stotina, saopštio da je Komora ove informacije dobila u utorak.

Odluku je donelo je Republičko javno tužilaštvo uz obrazloženje da ovaj čin ubistva prepoznaje kao napad na pravosuđe i državu i da je ovaj događaj od opšteg javnog interesa, rekao je Tintor.

Skup je organizovan povodom nedavnog ubistva Ognjanovića, a pravni zastupnici su obustavili i rad na sedam dana.

Tintor je takođe obavestio advokate da je na sastanku sa ministarkom pravde Nelom Kuburović dogovoreno formiranje stalnog tela, koje će pratiti slučajeve napada na advokate, a koje će činiti predstavnici advokature, Ministarstva pravde, sudija i tužilaca.

To je potvrđeno i iz kabineta ministarke Kuburović, saopštenjem u kojem se navodi da su ona i predstavnici advokature dogovorili formiranje stalnog tela koje će pratiti sve slučajeve napada na advokate i raditi na unapređenju njihove krivično pravne zaštite.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG