Linkovi

Tramp u petak saopštava ime potpredsedničkog kandidata


Verovatni predsedniči kandidat republikanske stranke Donald Tramp (desno) sa guvernerom Indijane Majkom Pensom, koji će prema američkim medijima biti Trampov potpredsednički kandidat, u Vestfildu, u Indijani, 12. jul 2016.

Verovatni republikanski predsednički kandidat Donald Tramp sužava svoj izbor za potpredsedničkog kandidata i planira da svoju odluku saopšti u petak.

Među kandidatima su guverner Indijane Majk Pens, koji se sa Trampom pojavio na skupu za prikupljanje priloga u utorak, bivši predsedavajući Predstavničkog doma Kongresa, Njut Gingrič i guverner Nju Džerzija, Kris Kristi. Kristi, bivši republikanski rival Trampa, pružio mu je podršku nakon što je odustao od svoje kandidature ranije ove godine. Američke mediji medjutim nezvanično prenose da će Tramp izabrati guvernera Indijane Majka Pensa.

Republikanska nacionalna konvencija biće održana sledeće nedelje u Klivlendu. U međuvremenu, verovatni demokratski predsednički kandidat Hilari Klinton takođe razgovara sa potencijalnim potpredsedničkim kandidatima pred demokratsku partijsku konvenciju u Filadelfiji, kasnije ovog meseca. Nove ankete pokazuju da Tramp stiče prednost nad Klinton u ključnim izbornim državama, Floridi, Pensilvaniji i Ohaju.

XS
SM
MD
LG