Linkovi

Razgovori o brojnim pitanjima tokom drugog dana samita Tramp Abe


Predsednik Donald Tramp

Predsednik Donald Tramp i japanski premijer Šinzo Abe tokom drugog dana samita razgovaraju o brojnim pitanjima, ali su ostavili vreme i za provod.

Dan pošto je predsednikTramp saopštio u Beloj kući da je savez izmedju njihove dve zemlje kamen temeljac mira u istočnoazijskom regionu, Tramp I Abe su jutros otišli na golf teren u blizini Trampovog imanja Mar-a-Lago u Palm Biču na Floridi.

Nekoliko trenutaka pre no što su stigli predsednička automobilska kolona je na jednoj raskrsnici naišla na desetine demonstranta koji su nosili znake na kojima je pisalo "Obustavite mržnju" i "Oduprimo se".

Abe je ranije izrazio zabrinutost povodom uticaja Trampove odluke da se povuče iz Transpacifičkog trgovinskog partnerstva i strategije "Prvo Amerika" i izrazio nadu u razvoj zajedničkog ekonomskog paketa stimulativnih mera koje bi mogle da kreiraju hiljade radnih mesta u Americi putem privatnih i državnih investicija u infrastrukturu.

Ranije juče Predsednik Donald Tramp je rekao da razmatra "sasvim novu uredbu" o imigraciji pošto je apeleacioni sud jednoglasno presudio protiv njegovog naredjenja kojim se zabranjuje gradjanim i izbeglicama iz sedam pretežno muslimanskih zemalja da udju u Sjedinjene Države.

Tramp je novinarima u predsedničkom avionu juče rekao da bi uvodjenje nove izvršne uredbe moglo da bude brže nego odbrana tekuće na sudu. "Potrebna nam je brzina iz bezbednosnih razloga.", objasnio je on.
U medjuvremenu,

XS
SM
MD
LG