Linkovi

Tramp razmatra nove kandidate za položaj u kabinetu


Tramp sa generalom Dzejmsom Matisom
Tramp sa generalom Dzejmsom Matisom

Novo izabrani američki predsednik, Donald Tramp, danas se sastao sa novim potencijalnim članovima svog kabineta i kaže da bi uskoro mogao da donese dodatne odluke o ključnim imenovanjima u novoj vladi.

Tramp je u svom luksuznom golf odmaralištu u Nju Džerziju razgovarao sa dvojicom svojih najžešćih zagovornika tokom predsedničke kampanje, odnosno bivšim gradonačelnikom Njujorka Rudijem Djulijanijem i guvernerom Nju Džerzija Krisom Kristijem.

Djulijani, koji je simbol rešenosti Amerike u borbi protiv islamskog terorizma nakon napada 2001., ima zanemarljivo iskustvo na planu inostrane politike, ali nastoji da stekne položaj državnog sekretara. Novo izabrani potpredsednik Sjedinjenih Država, Majk Pens, je izjavio za Foks Njuz da je Mit Romni, koji se sa Trampom sastao juče "aktivno razmatran" za položaj državnog sekretara "kao što je to slučaj", kako je naveo, "sa još nekim, veoma istaknutim Amerikancima."

Trampovi pomoćnici navode da on razmatra i kandidate za druge pozicije. U medjuvremenu, Tramp je tvitovao da razmatra 66 godišnjeg penzionisanog generala Marinaca Džejmsa Matisa za položaj sekrerara za odbranu.

Novo izabrani predsednik takodje se danas sastao sa Krisom Kobačem, funkcionerom iz Kanzasa koji je dogmatski nastrojen prema ilegalnoj imigraciji što je jedna od ključnihi tema Trampove kampanje i Vilburom Rosom mogućim kandidatom za položaj sekretara za trgovinu, globalnim investitorom Dejvidom Mek Kormikom i konzervativnim ekonomskim teoretiračerm Džonom Grejom.

XS
SM
MD
LG