Linkovi

Tramp: Obama osnivač ID!


Repubilkanski predsednički kandidat Donald Tramp
Repubilkanski predsednički kandidat Donald Tramp

Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp je pojačao kritiku politike predsednika Obame u Iraku i Siriji, nazvavši Obamu “osnivačem” terorističke grupe Islamska država. Tramp je prethodno optužio demokratskog predsedničkog kandidata Hilari Klinton da je podržala politiku koja je dovela do stvaranja te terorističke grupe. Medjutim, Tramp je na jučerašnjem skupu u Fort Loderdejlu na Floridi projačao svoju kritiku.

“U mnogim aspektima oni poštuju predsednika Obamu, Islamska država poštuje predsednika Obamu. On je osnivač Islamske države, osnivač Islamske države. On je osnivač!!! On je osnovao Islamsku državu. I rekao bih da je ko-osnivač ‘pokvarena Hilari Klinton’, ko-osnivač je pokvarena Hilari Klinton. “

Na pitanje o tim komentarima Tramp je ponovio ovu tvrdnju.

Hilari Klinton je glasala za rat u Iraku kada je bila američki senator. Barak Obama koji nije bio u Kongresu u to vreme, javno se protivio toj invaziji.

Amerikancima predvodjena invazija na Irak se u širokim krugovima smatra destabilizujućim ratom koji je prethodio tekućoj krizi u Siriji.

Neki republikanci kritikuju predsednika Obamu i Hilari Klinton zbog toga što nisu bili dovoljno agresivni u napadu na Islamsku državu dok je zauzimala teritoriju u Iraku i Siriji pre dve godine.

XS
SM
MD
LG