Linkovi

Florida se sprema za tropsku oluju Ajzak


An anti-government protester gives a rose to a Thai soldier at the Defense Ministry during a rally in Bangkok.
An anti-government protester gives a rose to a Thai soldier at the Defense Ministry during a rally in Bangkok.

Nacionalni centar za uragane upozorava na moguća izolovana tornada nad delovima južnih ostrvaca i južne i centralne Floride

Florida se priprema za tropsku oluju Ajzak, koja u toku dana treba da stigne do Ki Ajlenda na samoj ivici američkog kopna i približi se snazi uragana, ili je već dostigne.

Nacionalni centar za uragane upozorava na moguća izolovana tornada nad delovima južnih ostrvaca i južne i centralne Floride. Maksimalni udari vetra su se pojačali na 100 kilometara na sat, sa povremenim jačim naletima. Upozorenje na uragan je izdato na području od ušća Misisipija prema istoku, do Indijan Pasa u Floridi.

Upozorenje ne obuhvata šire područje Nju Orleansa, gde su hiljade ljudi ostale bez krova nad glavom posle uragana Katrina, 2005. Tropska oluja Ajzak je juče stigla do Kube, prethodno izazvavši četiri smrtna slučaja na Haitiju, koji se još oporavlja od katastrofalnog zemljotresa 2010. Nema izveštaja o žrtvama na Kubi.

Opasnost od nepogode je naterala funkcionere Republikanske partije da odlože početak većine manifestacija u okviru nacionalne konvencije u Tampi u državi Floridi, od ponedeljka za utorak. Demonstranti koji su podigli logor u Tampi, nazvan „Romnivil“, u blizini objekta u kojem će se održati republikanska konvencija, verovatno će morati privremeno da napuste šatore.
XS
SM
MD
LG