Linkovi

Ajzek preti Karibima i Floridi


Tropska oluja Ajzek
Tropska oluja Ajzek

Meteorolozi navode da je tropska oluja Ajzek jutros bila udaljena oko 360 kilometara jugoistočno od San Huana u Portoriku

Tropska oluja Ajzek kreće se prema karipskom ostrvu Hispaniola, gde bi mogla da donese obilne padavine Dominikanskoj Republici i Haitiju, koji se još uvek oporavlja od razornog zemljotresa 2010.

Meteorolozi navode da je Ajzek jutros bio udaljen oko 360 kilometara jugoistočno od San Huana u Portoriku. Oni navode da vetrovi, koji prate ovu oluju ,trenutno dostižu 65 kilometara na sat, ali da bi ona mogla već sutra da preraste u uragan.

Funkcioneri navode da je američka vojna baza u zalivu Gvantanamo na Kubi, odložila pretres za pet pritvorenika optuženih za terorističke napade 11. septembra 2001. zbog dolaska najavljene oluje.

Organizatori Republikanske nacionalne konvencije naredne nedelje na Floridi takodje budno prate kretanje Ajzeka.

Hiljade ljudi će, prema očekivanjima, prisustovati četvorodnevnom skupu u Tampi na Floridi gde delegati planiraju da zvanično nominuju bivšeg guvernera Masačusetsa Mita Romnija za protivkandidata predsedniku Baraku Obami na novembarskim predsedničkim izborima.

Meteorolozi navode da je staza Ajzeka u ovom trenutku neizvesna, ali dodaju da bi oluja mogla da zahvati Floridu već u ponedeljak.
XS
SM
MD
LG