Linkovi

Večeras treća i poslednja debata Klinton-Tramp


Republikanac Donald Tramp i demokrata Hilari Klinton večeras će održati treću debatu u svojoj ogorčenoj trci za Belu kuću, što je poslednji put da će milioni Amerikanaca imati priliku da ih vide kako razmenjuju kritike i sučeljavaju političke stavove o nizu pitanja.

Klinton, bivša državna sekretarka koja se bori da postane prva predsednica SAD, izlazi na binu u Las Vegasu u Nevadi sa povećanim vodjstvom prema istraživanjima javnog mnjenja u odnosu na Trampa, nepredvidljivog tajkuna iz sveta nekretnina koji se prvi put takmiči za politički položaj. To je za njega možda poslednja prilika da smanji njeno vodjstvo od sedam procenata manje od tri nedelje pre novembarskih izbora.

Oba kandidata proglasila su jedno drugo nepobodnim da postanu 45. predsednik SAD kada Barak Obama napusti taj položaj krajem januara. Klinton ističe da Trampa nasilničko ponašanje, predrasude i šovinizam diskvalifikuju za predsednika kao i njegovi politički stavovi, dok Tramp tvrdi da će, ukoliko, kako navodi „korumpirana Hilari“ dodje na čelo vlade, istorija pamtiti 2017. kao godinu kada je Amerika izgubila svoju nezavisnost.

Moderator debate, voditelj TV mreže Foks Njuz Kris Valas planira da ispituje Trampa i Klinton o šest tema – imigraciji, socijalnim beneficijama Amerikanaca i američkom dugu, imenovanjima sudija Vrhovnog suda, ekonomiji, spoljnoj politici i podobnosti da budu predsednik.

XS
SM
MD
LG