Linkovi

Treća sreća za Simonu Halep na Rolan Garosu


Rumunska teniserka Simona Halep ljubi trofej posle osvajanja svog prvog Rolan Garosa (Foto: AP/Alessandra Tarantino)
Rumunska teniserka Simona Halep ljubi trofej posle osvajanja svog prvog Rolan Garosa (Foto: AP/Alessandra Tarantino)

Najbolja teniserka sveta Simona Halep konačno je osvojila prvi grand slem trofej u karijeri. U svom četvrtom finalu, trećem u Parizu, 26-godišnja Rumunka pobedila je Amerikanku Sloun Stivens sa 2:1, po setovima 3:6, 6:4 i 6:1.

Međutim, u jednom trenutklu delovalo je da će Halep još jednom ostati bez toliko dugo čekanog uspeha. Stivens je dominirala set i dva gema, pre nego što je devojka iz Konstance napravila preokret. Od 0:2 u drugom setu osvojila je četiri gema zaredom, sačuvala pribranost, kada je šampionka Ju Es Opena uzvratila brejk i stigla do 4:4, a kada je konačno izjednačila u setovima, u trećem više nije bilo nikakve dileme, ko će na kraju trijumfovati.

Halep je prošle godine na Rolan Garosu bila u sličnoj situaciji kao Stivens ove, vodila je 1:0 u setovima i 3:0 u drugom protiv Letonke Jelene Ostapenko, da bi izgubila 6:4 i 6:3. Tri godine ranije, izgubila je u finalu u Parizu od Marije Šarapove, a ranije ove godine u finalu u Melburnu od Dankinje Karoline Voznijacki.

Ovog puta, osvojila je trofej, koji je prema spostvanom priznanju sanjala od 14. godine, kada je odlučila da će biti profesionalna teniserka. Posle 31 nedelje na prvom mestu svetske rang-liste (od oktobra 2017), Simona Halep je i grand slem šampion.

Nadal protiv Tima juri 11. titulu

U muškom finalu, u nedelju popodne sastaju se desetostruki šampion Španac Rafael Nadal i Austrijanac Dominik Tim. Biće to njihov deseti duel, svi su odigrani na šljaci, a Nadal vodi 6:3, uključujući pobedu u polufinalu Rolan Garosa prošle godine - 6:3, 6:4, 6:0. Poslednji meč, međutim, u četvrtfinalu Mastersa u Madridu pre nešto manje od mesec dana, dobio je Tim - 7:5, 6:3.

XS
SM
MD
LG