Linkovi

Đoković u četvrtfinalu Rolan Garosa


Novak Đoković pozdravlja publiku posle pobede nad Špancem Fernandom Verdaskom tokom svog četvrtog meča na Rolan Garosu, u nedelju, 3. juna 2018. u Parizu.
Novak Đoković pozdravlja publiku posle pobede nad Špancem Fernandom Verdaskom tokom svog četvrtog meča na Rolan Garosu, u nedelju, 3. juna 2018. u Parizu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković devetu godinu zaredom plasirao se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Francuske na Rolan Garosu, pošto je u u osmini finala pobedio Španca Fernanda Verdaska u tri seta - 6:3, 6:4, 6:2.

Za prolazak u polufinale, Đoković će u utorak igrati protiv iznenađenja na ovom turniru Italijana Marka Čekinatija, koji je bio bolji od Belgijanca Davida Gofana. Čekinato je 72. na ATP listi, a on i Đoković do sada se nisu sastajali.

Đoković je danas odigrao treći uzastopni meč na drugom grand slemu sezone protiv španskih tenisera i dobio ga je lakše negu prva dva, kada su mu protivnici bili Đaume Munar i Roberto Bautista Agut.

Obojca tenisera su u prvom setu pravili veliki broj neiznuđenih grešaka, zbog čega su prva tri gema trajala čak pola sata, a Novak je uspeo da ga dobije zahvaljujući jednom brejku.

U nastavku meča srpski teniser je zaigrao sigurnije i znatno manje grešio, dok je Verdasko bio sve nervozniji i sve više lopti je slao van terena. Španac je krajem drugog seta imao problema sa žuljevima na nozi i bilo je primetno da se teže kreće, što je takođe doprinelo da mu udarci budu neprecizni.

Jedini manji pad u igri Đoković je imao sredinom drugog seta kada je ispustio brejk prednosti i dozvolio Verdasku da mu oduzme servis i izjednači na 3:3, ali je usledio Novakov munjevit odgovor i novi brejk već u narednom gemu, i to bez izgubljenog poena.

Od tog trenutka do kraja meča španski teniser više nije uspeo da zapreti i Đoković je bez većih problema osvajao svoje servis gemove, a u trećem setu je brejkom u prvom gemu oduzeo Verdasku svaku nadu da bi možda mogao da se vrati u meč.

Tako je Đoković stigao do 11. pobede u 15. međusobnom duelu sa Verdaskom, a veoma je važno što je to uradio u tri seta, jer je sačuvao snagu za naredni meč.

Treba reći i da mu rezultati idu itekako na ruku. Najpre je Verdasko u prethodnom kolu izbacio Grigora Dimitrova, koji bi Novaku sigurno bio mnogo teži protivnik nego španski veteran, a danas je Čekinato eliminisao Gofana, što
Đokoviću daje odlične šanse da stigne do završnice turnira.

Ukoliko prođe u polufinale, Đoković će zaraditi 360 poena, jer je prošle godine poražen u četvrtfinalu.

XS
SM
MD
LG