Linkovi

Tramp ponovo o istrazi Rusije: Lov na veštice


Specijalni tužilac Robert Maler
Specijalni tužilac Robert Maler

Američki predsednik Donald Tramp ponovo je u ponedeljak oštro kritikovao istragu veza njegovog izbornog štaba sa Rusijom, uz ocenu da je reč o "potpunom lovu na veštice, uz ogroman konflikt interesa".

Tramp je obnovio napade na Tviteru nekoliko sati nakon što je jedan od glavnih advokata Bele kuće rekao je da predsednik ne razmatra otpuštanje specijalnog tužioca Roberta Malera koji vodi istragu Rusije.

“U odgovoru na medijske spekulacije i pitanja postavljena administraciji, Bela kuća još jednom potvrđuje da predsednik ne razmišlja o tome da otpusti specijalnog tužioca Roberta Malera,” saopštio je advokat Bele kuće Taj Kob.

Predsednik Tramp optužio je Malera za političku pristrasnost u istrazi veza Trampovog izbornog štaba sa Rusijom, kao i da li je američki lider ometao sprovođenje pravde.

"Zašto Malerov tim ima 13 tvrdokornih Demokrata, od kojih su neki velike pristalice pokvarene Hilari, a ni jednog republikanca? Nedavno je dodat još jedan demokrata - da li iko misli da je to pošteno? I ponovo, nije bilo dosluha (sa Rusijom)", tvitovao je Tramp.

Međutim, Tramp nije pomenuo da je Maler bio registrovani republikanski birač i da se u Vašingtonu smatra kao politički nepristrasan tužilac, čiju istragu Trampove kampanje podržavaju i demokrate i ključni republikanci.

Predsednik SAD takođe je napao dva bivša zvaničnika FBI, bivšeg direktora Džejmsa Komija, kojeg je Tramp otpustio u maju prošle godine, i bivšeg zamenika direktora Endrua Mekejba, kojeg je u petak otpustio sekretar za pravosuđe Džef Sešns, 26 sati pre nego što je Mekejb trebalo da se penzioniše.

XS
SM
MD
LG