Linkovi

Tramp zadovoljan rezultatima, birači ne toliko


Predsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp

Predsednik Donald Tramp dao je sebi visoke ocene za rezultate postignute tokom tri meseca na položaju, dok ankete pokazuju da američki birači uglavnom imaju negativan stav o njegovom dosadašnjem učinku.

“Ni jedna administracija nije postigla više u prvih 90 dana – u pogledu vojske, granica, trgovine, propisa, organa za sprovođenja zakona i reforme vlade”, ocenio je Tramp početkom ove nedelje.

Trampova popularnost porasla je posle američkog raketnog napada na Siriju, izvedenog zbog hemijskog napada na civile u toj zemlji, ali većina birača i dalje ima negativan stav o njegovom mandatu.

Prema anketi agencije Galup, negativan stav ima 52 odsto građana, a pozitivan 42, dok je u anketi Univeziteta Kvinipijak, taj odnos 56 prema 40 procenata.

U novoj anketi vebsajta Politiko i kompanije Morning konsalt, 39 odsto birača ocenilo je dosadašnje Trampove rezultate sa najvišim ocenama A i B, dok mu je gotovo isti broj, 37 odsto, dao najgore ocjene – D i F.

Politiko je naveo da istraživanje odraz dubokih političkih podela u Sjedinjenim Državama, s obzirom na to da se opozicione demokrate i dalje oštro protive republikanskom predsedniku, dok ga republikanci uglavnom podržavaju.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG