Linkovi

Tramp traži podršku za oštrije kazne za ilegalne imigrante


Predsednik Tramp sa porodicama žrtava imigranata kriminalaca u Beloj kući

Predsednik Donald Tramp sastao se sa rođacima Amerikanaca, koje su ubili imigranti kriminalci. Sastanak u Beloj kući direktno su prenosile televizije, a cilj je bio da se obezbedi podrška za dva zakonska predloga o imigraciji, o kojima Predstavnički dom Kongresa treba da glasa ove nedelje. Jedni predlogom bi se pooštrile kazne za kriminalce koji su osuđeni za novi ilegalni ulazak u SAD, pošto su prethodno već bili deportovani, a drugim bi se ukinula sredstva iz federalnog budžeta za gradove koji pružaju utočište ilegalnim imigrantima.

Svedočenja rođaka žrtava bila su veoma potresna.

“Moj sin Džošua je imao 18 godina kada je u novembru 2010. mučen, brutalno pretučen, ubijen, a potom je njegovo telo zapaljeno. To je učinio neko ko nije ni smeo da bude u ovoj zemlji”, rekla je Lora Vilkerson.

“Ubica je bio deportovan četiri puta, ima policijski dosije 15 godina, osuđivan je za nasilne provale. Pištolj kojim je ubijen moj sin, kako smo saznali, ukraden je dve nedelje ranije, a ubica je pucao iz zabave”, seća se Den Glovak.

“Moja ćerka Kristi Sju Pinja ubijena je tako što je zadavljena, izbodena, silovana, sodomizovana i njeno golo telo bačeno je u sred zime u polje artičoka. Osoba koja je to uradila 1987. je već kidnapovala 14-godišnju devojčicu i mučlila je”, kaže Huan Pinja.

U većini slučajeva, ukazali su rođaci ubijenih – njihovi najmiliji bi bili živi da su ubice deportovane ili uhapšene na vreme. Tramp im je odgovorio da policija ubrzano radi na tome da se imigranti kriminalci i članovi bandi proteraju iz zemlje.

To su loši ljudi, oko 50 odsto njih smo već uhvatili. Deportujemo ih brzo, koliko god je to moguće. Oslobađamo naše gradove”, kaže predsednik SAD Donald Tramp.

Mnogi Amerikanci se protive Trampovim strogim stavovima o ilegalnoj imigraciji, i tvrde da produbljuju podele, diskriminišu, da su neustavni i loši za američku ekonomiju.

Zajedno ćemo ući u ovaj sud i reći sudijama da je ovaj zakon diskriminišući, da naše zajednice čini nebezbednim, da razdvaja porodice i da ga zbog svega toga odbacujemo", poručila je Mimi Marcani, aktivistkinja iz Teksasa.

Direktor službe za kontrolu carina i migracija Tomas Homan rekao je da nijedan ilegalni imigrant ne treba da se oseća komotno u SAD.

Moramo razbiti iluziju da možete da kršite zakon ove zemlje i da se krijete, a da je to u redu”.

Trampova administracija smatra da su stroži imigracioni zakoni potrebni da bi se zatvorili kanali krijumčarenja droge u SAD, sprečilo regrutovanje novih članova bandi i pljačkanje američkih lokalnih zajednica.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG