Linkovi

Tramp se pogrešno izrazio, veruje da se Rusija mešala


Predsednik Tramp u razgovoru sa novinarima pred sastanak sa članovima Kongresa u Beloj kući (Foto: AP/Andrew Harnik)
Predsednik Tramp u razgovoru sa novinarima pred sastanak sa članovima Kongresa u Beloj kući (Foto: AP/Andrew Harnik)

Predsednik SAD Donald Tramp poručio je iz Bele kuće da ima puno poverenje u američke obaveštajne zajednice i da prihvata njihovu procenu da se Rusija mešala u predsedničke izbore 2016.

"Prihvatam zaključak naše obaveštajne zajednice da se rusko mešanje u izbore 2016. dogodilo. Ali možda su krivi i neki drugi ljudi. Ima mnogo njih..." rekao je Tramp novinarima u Beloj kući.

U nastojanju da ublaži gnev koji je u američkoj javnosti i na Kapitol Hilu izazvala njegova konferencija za novinare posle samita sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, na kojoj je izjavio da "ne vidi razloga zašto bi to Rusija radila" (mešala u izbore), Tramp je danas izjavio da je pročitao transkript konferencije i shvatio da se pogrešno izrazio - a da je zapravo želeo da kaže da "ne vidi razlog zašto to Rusija NE bi radila."

Predsednik je, međutim, ponovio da veruje da ruske akcije nisu uticale na ishod izbora i ponovio da nije bilo nikakvog dosluha njegovog izbornog štaba sa Moskvom.

On je takođe izjavio da veruje da su diplomatija i angažman bolji od konflikta i neprijateljstva, te da je njegova poseta Evropi bila "izuzetno uspešna".

XS
SM
MD
LG