Linkovi

Tramp sa liderima iz Silicijumske doline


Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izlazi iz aviona po povratku iz Viskonsina, Njujork 13. decembar 2016.
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izlazi iz aviona po povratku iz Viskonsina, Njujork 13. decembar 2016.

Novoizabrani predsednik Donald Tramp sastao se u sredu sa vodećim ličnostima korporacijskih giganata iz Silicijumske doline delom radi upoznavanja, a delom i kao mirovni samit imajući u vidu Trampov neprijateljski odnos prema mnogim tehnološkim gigantima u zemlji.

Trams se sastao sa direktorima Epla, IBM-a, Majkrosofta i Alfabeta, matične firme Gugla.

Tramp ima bliske odnose sa pojedinim rukovodiocima iz Silicijumske doline, dok je neke napadao tokom predizborne kampanje.

Tramp je pozvao svoje pristalice da bojkotuju Epl zbog stava te kompanije o privatnosti korisnika, i obećao da će “Epl početi da pravi svoje kompjuter i ajfone na našem tlu”. Između novoizabranog predsednika i osnivača Fejsbuka Marka Zakerberga došlo je do razmirica povodom imigracione reforme. Tramp je takođe oštro kritikovao direktora Amazona Džefa Bezosa jer je svoje vlasništvo dnevnog lista Vašington Post koristio za utaju poreza. Donald Tramp je čak i pretio da će Bezos biti u velikoj nevolji ukoliko on pobedi na izborima.

Tehnološka industrija, jedna od najvećih grana američke ekonomije, mogla bi da odigra ključnu ulogu u pokretanju Trampove inicijative za otvaranje novih radnih mesta.

Izvori navode da će lideri tehnoloških kompanija danas pokušati da pronađu zajednički jezik sa milijarderom, iako se mnogi od njih protive Trampovoj retorici u vezi sa ilegalnom imigracijom i agresivnom stavu prema slobodnoj trgovini.

XS
SM
MD
LG