Linkovi

Tramp predstavio ekonomski plan


Republikanski predsednički kandidat Donald Tramp predstavio je na današnjem poslovnom skupu u Detroitu svoj ekonomski plan, rekavši da želi da pokrene američku ekonomiju novim poreskim olakšicama, smanjenjem vladinih regulativa i nastojanjima da se poboljša položaj radnika sa srednjim primanjima.

Tramp, magnat u prometu nekretninama, koji se prvi put takmiči za politički položaj, ocenio je da je njegova demokratska rivalka Hilari Klinton “kandidat prošlosti” i da je predana povećanju poreza, ograničenju poslovanja privatnih kompanija i većoj kontroli energetskog sektora. Trampa su nekoliko puta prekidali demonstranti koji su zatim izvedeni iz sale. Tramp je naišao na pozitivne reakcije poslovnih menadžera, kada se založio za smanjenje korporativnih poreza sa 39 odsto, što je treća najviša stopa u svetu, na 15 odsto.

On je takođe obećao da će pojednostaviti poreski sistem za individualne poreske obveznike rekavši da će za mnoge Amerikance to značiti da uopšte neće morati da plaćaju porez.

Tramp je, uz to osudio trgovinske sporazume Sjedinjenih Država, uključujući sporazum o Trans-pacifičkom partnerstvu, rekavši da će ga Hilari Klinton na kraju podržati mada mu se sada protivi. Tramp je dodao da će povesti pregovore o reviziji NAFTA-e, trgovinskog sporazuma sa Kanadom i Meksikom, naglasivši da će novi moto Amerike biti - “amerikanizacija, a ne globalizacija”.

XS
SM
MD
LG