Linkovi

Tramp ponovo tvituje o Severnoj Koreji


A combination photo shows President Donald Trump in New York, Sept. 21, 2017 and North Korean leader Kim Jong Un in this undated photo released by North Korea's Korean Central News Agency in Pyongyang, Sept. 4, 2017.

Predsednik Donald Tramp ponovo je tvitovao o odnosu SAD prema Severnoj Koreji, ali nije jasno da li to znači i promenu američke politike prema toj zemlji.

"Naša zemlja se bezuspešno nosi sa Severnom Korejom već 25 godina i troši milijarde dolara, a ne dobija ništa. Politika nije funkcionisala."

Trampovi komentari su najnoviji nagoveštaj da bi on mogao da promeni dugoročnu američku politiku sa ciljem da se obuzda severnokorejski nuklaerni program.

U subotu je Tramp takodje na Tviteru napisao da su bivši američki predsednici razgovarali sa severnokorejskim liderima, postizali sporazume i isplaćivali ogromne svote novca.

"Žao mi je, ali će samo jedna stvar funkcionisati", naveo je Tramp na Tviteru mada nije bilo jasno šta je time mislio.

U medjuvremenu, državni mediji u Pjongjangu su naveli izjavu Kim Džong Una na sednici Centralnog komiteta vladajuće Radničke stranke da je nuklearni program njegove zemlje "dragoceni mač" koji garantuje suverenitet Severne Koreje. Kim je pak priznao da je zastoj u odnosima njegove zemlje sa SAD, Japanom, Južnom Korejom i drugim zemljama "komplikovana medjunarodna situacija."

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG