Linkovi

Tramp, Pens i Matis posetili američke vojnike


Predsednik Tramp u poseti ranjenim vojnicima u bolnici Volter Rid u Merilendu.
Predsednik Tramp u poseti ranjenim vojnicima u bolnici Volter Rid u Merilendu.

Trojica najviših američkih zvaničnika posetila su pripadnike vojske kako bi im, pred predstojeće praznike, zahvalili za njihovu službu i žrtvovanje. Predsednik Donald Tramp posetio je ranjene vojnike u Volter Rid bolnici u blizini Vašingtona, dok je potpredsednik Majk Pens otputovao u Kabul kako bi pozdravio trupe koje služe u Avganistanu. Sekretar za odbranu Džim Matis posetio je snage u zalivu Gvantanamo na Kubi.

Predsednik Tramp ukrcao se u helikopter zbog kratkog leta prema medicinskom centru u Betezdi u Merilendu, radi predpraznične posete.

“Poželećemo im srećan Božić i Novu Godinu. Mi volimo te ljude."

Predsednik bi trebalo da se vrati u taj medicinski centar početkom sledeće godine zbog lekarskog pregleda. Tokom jučerašnje posete, predsednik je razgovarao sa ranjenim pripadnicima vojske i njihovim porodicama. On je takođe uručio orden “Ljubičasto srce” ratnom veteranu koji se oporavlja od povreda.

Poseta potpredsednika Majka Pensa američkim vojnicima u bazi Bagram u Avganistanu nije bila najavljena do pred sam njegov dolazak iz bezbednosnih razloga. Američke trupe raspoređene tamo, pružaju podršku avganistanskoj vojsci koja se bori sa ponovo ojačalim Talibanom. Pens je izjavio da se američke snage neće povući dok teroristi ne budu poraženi.

“Dajemo vam nova ovlašćenja da direktno ciljate na teroriste i pobunjenike bez obzira gde se kriju. A, glavnokomandujući, predsednik Tramp, ovlastio je komandante na terenu da imaju slobodu i fleksibilnost koja je potrebna za pobedu.”

Tokom retke posete vojnoj bazi u zalivu Gvantanamo, sekretar za odbranu Džim Matis naglasio je važnost američkog prisustva na jugoistoku Kube. Matis nije govorio o budućnosti američkog zatvora za teroriste u Gvantanamu ali je rekao da baza neće biti napuštena.

XS
SM
MD
LG