Linkovi

Tramp o Flinu: "Radio po zakonu"


Donald Tramp u Beloj kući
Donald Tramp u Beloj kući

Predsednik Donald Tramp rekao je da nije zabrinut zbog toga što je njegov bivši savetnik za bezbednost Majkl Flin priznao krivicu, odnosno da je lagao FBI o svojim kontaktima sa Rusijom. Tramp je poteze Majkla Flina za vreme tranzicije vlasti nazvao je "zakonitim".

Tramp je u Beloj kući jutros prvi put reagovao na vest da je Flin priznao krivicu I da sarađuje sa specijalnim istražiteljem Robertom Malerom I tri puta je ponovio da “nije bilo dosluha” između saradnika u njegovoj kampanji I Rusije. Rekao je da je morao da otpusti Flina zato što je lagao potpredsednika i FBI, ali da Flin nije trebalo da laže jer u njegovim delima nije bilo "ničeg nezakonitog."

Flin se u petak u Okružnom sudu u Vašingtonu izjasnio krivim po jednoj tački optužnice, da je lagao o privatnom razgovoru koji je imao sa ruskim ambasadorom Sergejom Kislijakom.

Prema optužnici, koju je potpisao specijalni istražitelj Maler, Flin je u januaru, nekoliko dana posle inauguracije Donalda Trampa "namerno izneo materijalno netačne, izmišljene i lažne izjave istražiteljima o svojim razgovorima sa Kislijakom.

Krivično delo koje je Flin priznao nosi maksimalnu kaznu od pet godina zatvora, a njemu nije izrečena presuda.

XS
SM
MD
LG