Linkovi

Majkl Flin priznao da je lagao FBI


Majkl Flin pred okružnim sudom SAD, AP Photo/Susan Walsh
Majkl Flin pred okružnim sudom SAD, AP Photo/Susan Walsh

Bivši savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Majkl Flin priznao je krivicu u vezi sa optužbama da je lagao federalne istražitelje o svom kontaktu sa ruskim ambasadorom u SAD.

Flin se u Okružnom sudu SAD u Vašingtonu izjasnio krivim po jednoj tački optužnice, da je lagao o privatnom razgovoru, koji je imao sa ruskim ambasadorom Sergejom Kislijakom.

Analitičari smatraju da je njegovo priznanje krivice naznaka da bivši Trampov savetnik sarađuje u istrazi koju vodi specijalni istražitelj Robert Maler, akoja se tiče ruskog mešanja u američke predsedničke izbore 2016. I mogućeg dosluha između Rusije I izbornog štaba tada kandidata Donalda Trampa.

U saopštenju koje je objavljeno pošto se pojavio pred sudom,. Flin je rekao da je “ono što je priznao u sudu bilo pogrešno, a da kroz svoju veru u Boga radi na tome da ispravi stvari koje je učinio”.

Krivično delo koje je Flin priznao nosi maksimalnu kaznu od pet godina zatvora, a njemu nije izrečena presuda.

Prema optužnici, koju je potpisao specijalni istražitelj Maler, Flin je u januaru, nekoliko dana posle inauguracije Donalda Trampa "namerno izneo materijalno netačne, izmišljene i lažne izjave istražiteljima o svojim razgovorima sa Kislijakom.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG