Linkovi

Tramp optužio migrante u Evropi za "nasilnu promenu kulture"


Predsednik SAD Donald Tramp
Predsednik SAD Donald Tramp

Američki predsednik Donald Tramp u ponedeljak je optužio migrante u Evropi za, kako je pogrešno opisao, porast kriminala u Nemačkoj i nasilno menjanje kulture i dodao da ono što se događa sa imigracijom u evropskim zemljama predstavlja sličnu pretnju za Sjedinjene Države.

"Nemci se okreću protiv svojih lidera, dok migracija već potresa krhku koaliciju u Berlinu. Kriminal u Nemačkoj je u velikom porastu. Širom Evrope je napravljena velika greška zbog prijema miliona ljudi koji su tako snažno i nasilno promenili njihovu kulturu", tvitovao je Tramp.

Trampova administracija se suočava sa oštrim kritikama aktivista, demokrata i pojedinih republikanaca zbog odvajanja dece od roditelja na američko - meksičkoj granici.

Suprotno tvrdnjama američkog predsednika, kriminal je značajno opao u Nemačkoj, dok je Ministarstvo unutrašnjih poslova prošlog meseca saopštilo da je u 2017. godini zabeležen najmanji broj krivičnih prestupa od 1992. godine.

Politka otvorenih vrata za migrante, za koju se zalaže nemačka kancelarka Angela Merkel, dovela je do rasta popularnosti desničarske stranke AfD, sada glavne opozicione partije u nemačkom parlamentu. U Nemačku je od 2014. godine stiglo više od 1,6 miliona migranata, uglavnom muslimana koji su pobegli od nasilja na Bliskom istoku.

XS
SM
MD
LG