Linkovi

Tramp objavio neemitovani intervju za CBS i optužio novinarku za pristrasnost


Predsednik Donald Tramp tokom debate
Predsednik Donald Tramp tokom debate

Predsednik Donald Tramp je objavio još neemitovani i nemontirani snimak intervjua za emisiju "60 minuta" televizije CBS i optužio poznatu autorku i voditeljku Lesli Stal za pristrasnost.

Snimak koji je američki predsednik objavio na svojoj Fejsbuk stranici prikazuje novinarku koja mu postavlja brojna pitanja - o tome kako je upravljao pandemijom, Obamakeru, gubitku podrške žena u predgrađima koje su glasale za njega, što predsednika vidno iritira.

"Pogledajte ovu pristransost, mržnju i nekulturu od strane 60 minuta i CBS-a", napisao je Tramp pored snimka koji traje 38 minuta.

Tramp je napao i sina demokratskog predsedničkog kandidata Džoa Bajdena i optužio mejnstrim medije da nisu preneli još nepotvrđene informacije tabloida Njujork post o poslovima Hantera Bajdena.

Lesli Stal, autorka i voditeljka "60 minuta" je rekla da se u toj emisiji ne mogu iznositi tvrdnje koje oni ne mogu da provere.

Na njenu konstataciju da stalno napada, Tramp je odgovorio da se brani i da brani instituciju predsednika.

Voditeljka je na početku pitala Trampa "da li je spreman za neka teška pitanja", što je vidno iznerviralo predsednika, da bi na kraju rekao da "to nije način da se razgovara".

Kasnije je voditeljki poručio da je "jako negativna" i naprasno prekinuo intervju.

Snimak koji je Tramp objavio su snimali njegovi saradnici tokom intervjua. Televizija CBS je saopštila da je Trampov tim rekao da će taj snimak koristiti "isključivo kao arhivu", te da je odluka da ga objave "bez presedana".

CBS je najavio da će intervju biti pušten u nedelju kako je i planirano.

"Odluka Bele kuće da ne poštuje dogovor sa CBS-om i pusti ceo snimak neće sprečiti emitovanje intervjua u emisiji "60 minuta", za koju predsednici govore već decenijama", navodi se u saopštenju te televizije.

XS
SM
MD
LG