Linkovi

Tramp obećao federalnu pomoć Severnoj i Južnoj Karolini


Predsednik Donald Tramp govori o oporavku od uragana Florens u Severnoj Karolini, 19. septembar 2018.

Predsednik Donald Tramp obećao je u sredu da će Severna i Južna Karolina imati snažnu federalnu pomoć tokom oporavka od uragana Florens, dok poplave i dalje prete tom području.

"Bićemo uz njih 100 odsto. Sve će biti urađeno. Imaćete sve što vam je potrebno", rekao je Tramp po dolasku u Severnu Karolinu.

Predsednik, koji je kritikovan zbog odgovora administracije na uragan Mariju u Portoriku, zahvalio se ekipama hitne pomoći i govorio o naporima da se građanima dostavi hrana i da se obnovi snabdevanje električnom energijom.

"Nikada nećemo zaboraviti vaš gubitak i nikada vas nećemo napustiti. Naša cela američka porodica je uz one koji su pogođeni olujom, spremna da pomogne", poručio je Tramp pre nego što je posetio grad Nju Bern u Severnoj Karolini, gde je delio hranu i pričao sa građanima.

Pogođena područja su sa Trampom obišli sekretarka za unutrašnju bezbednost Kirsten Nilsen, administrator Federalne agencije za vanredne situacije Brok Long, senatori iz te savezne države Ričard Bur i Tom Tilis, kao i senatori iz Južne Karoline Lindzi Grejem i Tim Skot.

Tramp deli pomoć stanovnicima Nju Berna, u Severnoj Karolini
Tramp deli pomoć stanovnicima Nju Berna, u Severnoj Karolini

Više od 15 hiljada ljudi i dalje se nalazi u skloništima, a najmanje 200 hiljada građana širom Severne Karoline je bez struje.

Iako je oluja prošla, postoji i dalje pretnja od izlivanja reka, što ometa napore da se obnovi snabdevanje električnom energijeom, raščiste putevi, a stanovnicima dozvoli da se vrate kući.

U nevremenu je poginulo najmanje 36 osoba, među kojima 27 žrtava u Severnoj, osam u Južnoj Karolini i jedna u Virdžiniji.

Pogođenom području i dalje prete poplave zbog nabujalih reka
Pogođenom području i dalje prete poplave zbog nabujalih reka

U međuvremenu, slavni košarkaš i većinski vlasnik Šarlot Hornetsa Majkl Džordan, koji je odrastao u Vilmingtonu, u Severnoj Karolini, dao je dva miliona dolara za oporavak od uragana Florens.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG