Linkovi

Klinton i Tramp bore se za glasove na Floridi


Dve nedelje uoči predsedničkih izbora, republikanac Donald Tramp i demokrata Hilari Klinton vode kampanju u Floridi, neopredeljenoj državi od ključnog značaja za oba kandidata – budući da je to najveća od država u kojima je ishod još neizvestan i donosi 29 elektorskih glasova od 270 potrebnih za Belu kuću. Prema anketama, Klinton vodi ispred Trampa za oko četiri procenta u toj državi. Demokratska kandidatkinja je u vodjstvu i u anketama na nacionalnom nivou ali njen rival, Donald Tramp tvrdi da su te ankete – pogrešne.

Drugog dana svoje trodnevne turneje po Floridi, Donald Tramp je oštro kritikovao ankete i anketare.

"Narode, mi pobedjujemo. To su lažne ankete koje sprovode lažni mediji.”

Trampov tim u ponedeljak uveče je zaobišao mejnstrim medije emitujući program na Fejsbuku nazvan “Uživo iz Trampove kule”. Voditelji, Trampovi saradnici, prenose njegovu poruku direktno američkom narodu.

Elizabet Voren: "Gadne" žene glasaju!

Senatorka Elizabet Voren, kandidatkinja za Senat Megi Hesen i Hilari Klinton
Senatorka Elizabet Voren, kandidatkinja za Senat Megi Hesen i Hilari Klinton

Za to vreme u Nju Hempširu, Klinton je udružila snage sa senatorkom iz Masačusetsa Elizabet Voren. Obe su kritikovale Trampa koji je na poslednjoj debati Hilari nazvao “gadnom ženom.”

“Donalde znaj - gadne žene su čvrste. Gadne žene su pametne. I gadne žene – glasaju. A 8. novembra, mi gadne žene ćemo da svojim gadnim nogama odmarširamo do birališta i ubacićemo svoje gadne glasove da te zauvek uklonimo iz svog života”, poručila je senatorka Voren.

Hilari Klinton na istom skupu je optužila Trampa da nema konkretan plan da porazi Islamsku državu.

"On je praktično proglasio poraz pre nego što je bitka i počela, dokazujući svetu šta znači imati nekvalifikovanog glavnokomandujućeg.”

Aktivan u Hilarinoj kampanji je i predsednik Obama koji je gostovao u satiričnom programu Džimija Kimela i rado se pridružio segmentu čitanja “negativnih tvitova”.

“Obama će biti pamćen kao možda najgori predsednik u istoriji SAD… kaže “Pravi Donald Tramp” (@realdonaldtrump). Pa, pravi Donalde Tramp, ja ću bar biti zapamćen kao predsednik.”

Dok je rano glasanje u toku u Floridi i Teksasu, dve ključne države koje su mu potrebne za pobedu, Tramp poručuje svojim pristalicama da ne čekaju 8. novembar.

"Idite, povedite prijatelje, familiju, kolege na glasanje, možete da glasate danas, sutra, izadjite da glasate.”

Hilari Klinton je za to vreme tako uverena u pobedu da više ne vodi kampanju samo za sebe – već i demokratske kandidate za Kongres.

XS
SM
MD
LG