Linkovi

Opozicija spremna za razgovore sa premijerkom


Tajlandska premijerka Jingluk Šinavatra

Opozicioni lider Sutep Taugsuban, koji je predvodio višemesečne anti-vladine proteste na Tajlandu, danas je uputio izazov Jingluk Šinavatri da se suoče u TV duelu.

Tajlandski opozicioni lider, Sutep Taugsuban, nagovestio je da je otvoren za razgovore sa premijerkom Jingluk Šinavatrom, posle višenedeljnog odbacivanja svake forme dijaloga čiji je cilj okončanje duge političke krize.

Opozicioni lider, koji je predvodio višemesečne anti-vladine proteste, danas je uputio izazov Jingluk Šinavatri da se suoče u TV duelu, ukoliko budu jedini učesnici debate koju bi uživo prenosila nacionalna televizija.

Jingluk je odgovorila da, mada je otvorena za pregovore, Sutep prvo mora da okonča proteste i ukazala da bi svaki eventualni razgovori morali da budu održani u ustavnim okvirima. Šinavatra je to izjavila u severnom Tajlandu, gde provodi nekoliko dana. U pitanju je oblast čiji gradjani i dalje pružaju podršku premijerki.

U medjuvremenu, tajlandska Nacionalna anti-korupcijska komisija danas je saslušala optužbe protiv premijerke koja se tereti za nehat, odnosno ignorisanje korupcije unutar vladinog programa subvencija za uzgoj pirinča, koji je vladu koštao više milijardi dolara. Šinavatra nije prisustvovala pretresu, ali je poslala pravnog zastupnika.
XS
SM
MD
LG