Linkovi

Tajland: Uhapšen još jedan osumnjičeni


Portparol policije sa fotografijom jednog od tri osumnjičena za bombaški napad u Bangkoku, 1. septembar 2015.
Portparol policije sa fotografijom jednog od tri osumnjičena za bombaški napad u Bangkoku, 1. septembar 2015.

Premijer Tajlanda je rekao da je osumnjičeni uhapšen u pokrajini Sao Kaeo danas u podne dok je pokušavao da predje u Kambodžu i da je sada podvrgnut vojnoj istrazi u glavnom gradu.

Tajlandski premijer Prajut Čan Oča je danas najavio da je uhapšen osumnjičeni koji odgovara opisu bombaša u svetilištu u Bangkoku. U toj eksploziji 17. avgusta poginulo je dvadeset ljudi, a ranjeno je preko stotinu osoba.

Premijer je rekao da je osumnjičeni uhapšen u pokrajini Sao Kaeo danas u podne dok je pokušavao da predje u Kambodžu i da je sada podvrgnut vojnoj istrazi u glavnom gradu.

Predstavnik Nacionalnih policijskih snaga je rekao novinarima u Bangkoku da su oni sigurni da je osumnjičeni umešan u pomenuto krivično delo.

U međuvremenu, sud na Tajlandu oslobodio je optužbi za klevetu australijskog novinara Alana Morisona i njegovog tajlandskog kolegu Čudimu Sidasatijana povodom izveštaja koji je doveo u vezu tajlandsku mornaricu sa trgovinom ljudima.

Oni su bili suočeni sa kaznom od 7 godina zatvora zbog članka objavljenog na veb sajtu "Puketvan" u kojem je citiran izveštaj agencije Rojters, inače nagrađen Pulicerovom nagradom, da su oficiri tajlandske mornarice uzimali mito da bi ignorisali ili pomogli trafiking pripadnika manjine Rohinga iz Mjanmara.

XS
SM
MD
LG