Linkovi

Novak i Jelena lako, Izner eliminisan


Najbolji srpski teniser i teniserka, Novak Đoković i Jelena Janković, ekspresno su se plasirali u osminu finala ovogodišnjeg Vimbldona. Jeleni Janković je za pobedu nad 28. nositeljkom Ukrajinkom Alonom Bondarenko bilo potrebno manje od sat vremena - 6:0 i 6:3, dok je Đoković takođe 28. nosiocu Špancu Albertu Montanjesu prepustio svega devet gemova - 6:1, 6:4 i 6:4.

Taj meč je trajao sat i 41 minut, a Đoković, kao ni u prethodnom kolu protiv Amerikanca Tejlora Denta nije protivniku dozvolio da mu oduzem servis u čitavom meču. Montanjes čak nije imao nijednu brejk-loptu, dok je Dent prekjuče imao samo jednu. Đokovića u narednom kolu očekuje nezgodan protivnik, bivši svetski broj jedan i šampion Vimbldona iz 2002, australijski veteran Lejton Hjuit, dok Jelena Janković igra protiv Ruskinje, Vere Zvonareve. Oba meča trebalo bi da se igraju u ponedeljak.

Od ostalih favorita pobede su danas zabeležile Žastin Enan, Kim Klajsters i Venus Vilijams u ženskoj, odnosno Rože Federer, Endi Rodik, Tomaš Berdih i Jirgen Melcer u muškoj konkurenciji. A manje od 24 sata pošto je pobedio u najdužem teniskom meču u istoriji, Amerikanac Džon Izner poražen je u najkraćem meču dosadašnjeg toka turnira. Izmoren maratonskim duelom protiv Francuza Maua, koji je završen posle 11 sati i 5 minuta, Izner nije mogao da parira Belgijancu De Bakeru i posle svega sat i 14 minuta izgubio je - 6:0, 6:2 i 6:3.

XS
SM
MD
LG