Linkovi

Mari najavio kraj karijere, možda već posle Melburna


Endi Mari briše suze na konferenciji za novinare u Melburnu (Foto: AP/Mark Baker)

Jedan od najboljih tenisera današnjice, bivši prvi reket sveta Britanac Endi Mari najavio je da će tokom 2019. završiti profesionalnu karijeru.

Na konferenciji za novinare u Melburnu, pred početak prvog ovogodišnjeg grand slem turnira, na kojem je čak pet puta bio finalista, vrlo emitivni Mari, rekao je da razmišlja o povlačenju zbog povrede kuka, koja ga muči već dugo.

Mari je priznao da da bi Australijen open mogao da bude njegov poslednji turnir u karijeri, iako je u razgovorima sa svojim timom planirao da igra do Vimbldona i oprosti se na turniru, koji je dva puta osvajao.

Trideset-jednogodišnji Mari mučio se u pripremnom meču sa svojim vršnjakom Novakom Đokovićem u četvrtak na terenu "Margaret Kort" u Melburnu, a bio je na ivici suza kada je ušao u salu za konferencije. Na pitanje kako je kuk, jedva je uspeo da kaže "ne sjajno", pre nego što su ga emocije preplavile i morao je da napusti prostoriju.

U prvom kolu, Mari igra protiv Španca Roberta Bautiste Aguta u ponedeljak, što bi po svemu sudeći mogao da bude njegov poslednji meč u karijeri.

Facebook Forum

XS
SM
MD
LG