Linkovi

Triler u Rimu, Novak spasao dve meč lopte i dobio Del Potra


Novak Đoković slavi osvajanje drugog seta u duelu sa Huanom Martinom del Potrom u četvrtfinalu Mastersa u Rimu (Foto AP/Alessandra Tarantino)
Novak Đoković slavi osvajanje drugog seta u duelu sa Huanom Martinom del Potrom u četvrtfinalu Mastersa u Rimu (Foto AP/Alessandra Tarantino)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale poslednjeg tunira serije Masters 1000, koji se ove godine igra na šljaci, ali je na putu do trijumfa nad Argentincem Huan Martinom del Potrom morao da spase i dve meč lopte.

Bilo je 4:6, 7:6 (6) i 6:4 za Đokovića posle više od tri sata igre.

Dvadeseti međusobni duel dvojice dobrih prijatelja bio je pravi triler, u kojem je Argentinac pokazao da se vratio u formu posle preloma čašice, zbog kojeg mu je ovo bio tek treći turnir od početka sezone.

Del Potro je morao da spasava čak šest "brejk" lopti u prvom setu, od čega tri u 10. gemu kada je servirao za set. Prethodno je iskoristio svoju drugu priliku u sedmom gemu i oduzeo servis Đokoviću.

Četvorostruki šampion u Rimu, Đoković je uzvratio u drugom setu, poveo sa 5:2, ali je dozvolio Argentincu da se vrati u set, a onda na 6:4 u taj-brejku, i dve meč lopte. Del Potro je međutim promašio forhend na prvoj, Đoković odigrao sajajn drop-šot na drugoj, a onda zahvaljujuči još dve greške Argentinca, stigao do 1:1 u setovima.

Jedini brejk u trećem napravio je Đoković u petom gemu, kada je Del Potro još jednom pogrešio na forhendu.

Za plasman u drugo uzastopno Masers finale Đokovića očekuje duel sa drugim reketom Argentine Dijegom Švarcmanom, koji je pobedio Keija Nišikorija. U drugom polufinalu, kao i pre nedelju dana u Madridu, sastaju se Španac Rafael Nadal i Grk Stefanos Cicipas.

Turnir u Rimu igra se za nagradni fond od 5,2 miliona evra, a pobedniku će pripasti ček na skoro 960 hiljada evra i 1.000 poena za svetsku rang listu.

XS
SM
MD
LG