Linkovi

Sirija: Ubijeno 23 ekstremista


U vazdušnim napadima koalicije ubijeno je najmanje 23 ekstremista Islamske države, dok je nekoliko ranjeno tokom subote i nedelje na istoku Sirije.

U saopštenju izdatom juče, koalicija koju predvode SAD, navela je da su mete vazdušnih udara bile strukture i transportne rute koje je koristila grupa Islamska država u gradu Raka i njegovoj okolini.

Portparol koalicije, pukovnik Tomas Gileran izjavio je da su vazdušni napadi, koje je nazvao značajnim, imali za cilj da onemoguće ekstremiste da premeštaju vojnu opremu unutar Sirije i u Irak. Podatke o poginulima objavila je sirijska Opservatorija za ljudska prava.

Na jednoj veb stranici povezanoj sa Islamskom državom navedeno je da je deset osoba poginulo, dok su desetine povređene. U međuvremenu, turski list Hurijet objavio je da Turska vojska razmatra mogućnost vojne intervencije sa svojim komandantima na granici sa Sirijom.

Zvanična Ankara je pregrupisala svoje snage duž granice tokom prošle nedelje, dodajući vojnike, tenkove i protivavionske projektile što je pokrenulo pitanja o budućnosti turske uloge u ofanzivi koju predvode Sjedinjene Države protiv ekstremista Islamske države.

XS
SM
MD
LG