Linkovi

Sirija: Brahimi će se konsultovati sa SAD i Rusijom


Izaslanik UN-a i Arapske lige Lahdar Brahimi na sirijskim pregovorima u Ženevi
Izaslanik UN-a i Arapske lige Lahdar Brahimi na sirijskim pregovorima u Ženevi

Ujedinjene nacije su danas saopštile da je za petak planirani sastanak izmedju Brahimija, zamenika ruskog ministra inostranih poslova Genadija Gatilova i američke državne podsekretarke Vendi Šerman pomeren za sutra

Sirijske zaraćene strane održavaju sastanak licem u lice već drugi dan za redom u Ženevi, dok se posrednik Lahdar Brahimi priprema da se konsultuje sa diplomatama dve zemlje koje su pomogle u organizovanju mirovnih razgovora.

Ujedinjene nacije su danas saopštile da je za petak planirani sastanak izmedju Brahimija, zamenika ruskog ministra inostranih poslova Genadija Gatilova i američke državne podsekretarke Vendi Šerman pomeren za sutra.

Brahimi je održao zaseban sastanak sa Gatilovim pre današnje runde mirovnih razgovora.

Ranije danas, ruski mediji su naveli izjavu Gatilova da Rusija neće podržati nacrt rezolucije Saveta bezbednosti UN-a, dodavši da je „neprihvatljiva“ i sastavljena kao uvod u vojnu intervenciju.

Predsednik Barak Obama je na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za štampu sa francuskim predsednikom Fransoa Olandom istakao, da sem Rusije, postoji „veliko jedinstvo“ medju članicama Saveta o rezoluciji kojom bi se humanitarnim radnicima omogućio bolji pristup.
XS
SM
MD
LG