Linkovi

Pariz: Razgovori Prijatelja Sirije


Francuski ministar inostranih poslova Loran Fabijus i pripadnici Sirijske nacionalne opozicije u Parizu, 12. januar 2014.
Francuski ministar inostranih poslova Loran Fabijus i pripadnici Sirijske nacionalne opozicije u Parizu, 12. januar 2014.

Loran Fabijus istakao da je cilj predstojeće konferencije da se postavi prelazna vlada u Siriji sa "punim izvršnim ovlašćenjima".

Francuski ministar inostranih poslova, Loran Fabijus, navodi da su se ministri iz 11 zapadnih i zemalja Zalivske oblasti, koji su danas održali sastanak danas u Parizu, složili da je jedini način za postizanje političkog rešenje u Siriji održavanje mirovnih razgovora zakazanih za narednu nedelju u Švajcarskoj.

Fabijus je to izjavio u ime Prijatelja Sirije, grupe zemalja koje podržavaju sirijsku opoziciju. On je istakao da je cilj predstojeće konferencije da se postavi prelazna vlada u Siriji sa "punim izvršnim ovlašćenjima".

Medjutim, predsednik glavne opozicione Sirijske nacionalne koalicije, Ahmed Džarba, nije nagovestio da li će Sirijski nacionalni savet prisustvovati razgovorima "Ženeva 2" u Montrou.

Duboko podeljeni Sirijski nacionalni savet naveo je da će svoju odluku o učešću saopštiti 17. januara.
XS
SM
MD
LG