Linkovi

Sirija: Tim UN-a odložio posete dva objekta


Predstavnik Arapske lige pri UN-u i zamenik ministra inostranih poslova Sirije Faisal Mekdad u Damasku, 28, oktobar, 2013.
Predstavnik Arapske lige pri UN-u i zamenik ministra inostranih poslova Sirije Faisal Mekdad u Damasku, 28, oktobar, 2013.

Organizacija za zabranu hemijskog oružja u Siriji saopštila da su inspekcije 21 od 23 objekta završene.

Medjunarodni inspektori zaduženi za inspekciju sirijskih objekata za proizvodnju hemijskog oružja navode da su dva lokaliteta i dalje nepristupačna zbog nedovoljne bezbednosti.

Organizacija za zabranu hemijskog oružja danas je saopštila da su inspekcije 21 od 23 objekta završene dok još uvek nastoji da osigura bezbedan pristup u preostala dva lokaliteta.

Sirija je predala planove za uništenje svog arsenala hemijskog oružja pomenutoj organizaciji tri dana pre zakazanog roka.

U medjuvremenu, izaslanik Ujedinjenih nacija i Arapske lige za Siriju, Lakdar Brahimi, doputovo je u prvu posetu Damasku u poslednjih gotovo godinu dana.

Brahimi se danas sastao sa zamenikom sirijskog ministra inostranih poslova Faisalom Al Mikdadom u okviru posete regionu koja ima za cilj proširivanje podrške održavanju mirovnih razgovora.
XS
SM
MD
LG